Mii de români au ieșit în stradă pentru a cere autostrăzi. Cum s-a desfășurat protestul de 15 minute (VIDEO)

Zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice din România au anunţat că se vor alătura protestului ”România vrea autostrăzi” şi întrerup activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00. Tot la ora 15.00, omul de afaceri Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului, inaugurează, în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova.

Ministrul român, Eugen Teodorovici a ieșit în fața Ministerului de Finanțe. El stă acum de vorbă cu protestatarii din fața instituției.

Aproape 1.000 de oameni au ieșit în stradă la Iași. Și în București s-au strâns oameni în Piața Universității. Câteva persoane protestează și în fața Ministeruișui de Finanțe, dar ministrul Eugen Teodorovici nu este printre ei, deși spunea că va participa la protest.

Pe autostrada A1, mai multe mașini au oprit pe banda de urgență.

De asemenea, și în București, mașinile s-au oprit pe șoseaua Kiseleff, iar mai mulți pietoni traversează încontinuu. Piața Victoriei este blocată.

Pe Facebook, mii de oameni postează fotografii în care arată că și-au întrerupt activitatea timp de 15 minute, cu hashtagul #șîeu.

Și Reprezentanța Comisiei Europene în România a participat la protestul #șîeu, cu mesajul: „Pauză de cafea pentru autostrăzi! #șîEU ???????? vrea autostrăzi în România! În perioada 2014-2020, 6.3 miliarde de euro* au fost puse la dispoziția României pentru proiecte de infrastructură. Cu toate acestea, proiectele care se derulează sunt din perioada financiară 2007-2013, care nu au fost finalizate la timp, , scrie digi24.ro.

CV-ul infrastructurii din România:

-90% din drumurile naționale au o singură bandă pe sens

-în 2016 RO a înregistrat 97 de decese per un milion de locuitori în accidente rutiere.

-37% dintre victime sunt pietoni, comparativ cu media europeană de 21%”.

Zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate, dar şi persoane fizice au anunţat că se vor alătura protestului ”România vrea autostrăzi” şi întrerup activitatea, vineri, timp de 15 minute, la ora 15.00. Tot la ora 15.00, omul de afaceri Ştefan Mandachi, iniţiatorul protestului, inaugurează, în localitatea Cumpărătura, judeţul Suceava, primul metru de autostradă construit în Moldova.

Protestul ”România vrea autostrăzi”, pe care omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi l-a iniţiat la începutul lunii martie, a adunat zeci de adepţi din întreaga ţară, nu doar din Moldova.

Firme din toate domeniile, care au mii de angajaţi, au anunţat că vineri, 15 martie, la ora 15.00, pentru 15 minute întrerup activitatea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu