Mii de persoane protestează în Marea Britanie față de decizia lui Boris Johnson de a suspenda Parlamentul

Embed:
Mii de oameni au ieşit în stradă în peste 30 de oraşe din Marea Britanie, pentru a-şi arăta dezacordul faţă de decizia premierului de a suspenda Parlamentul. Manifestanţii sunt nemulţumiţi de faptul că Boris Johnson vrea să scoată Regatul Unit din UE fără niciun acord. Cele mai mari demonstraţii sunt în Londra, Manchester, Leeds, York și Belfast.

Potrivit presei engleze, protestele vor continua până marţi, când Boris Johnson se va întoarce la Westminster.

Printre manifestanţi sunt şi mai mulţi foşti şi actuali oficiali.

"Este un gest intolerabil, întreprins pentru a forţa un Brexit fără acord, care va provoca multe pagube oamenilor de aici", a spus prim-ministrul Scoţiei, Nicola Sturgeon.

SNC
"Nu este democratic să fie suspendat Parlamentul într-un moment de criză precum este acesta", a spus fostul ministru britanic al Finanţelor, Phillip Hammond.

La mijlocul săptămânii, Regina Elizabeta a II-a a aprobat solicitarea prim-ministrului Boris Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului. De atunci, peste un milion de oameni au semnat o petiție online împotriva deciziei. În context, Comisia Europeană a transmis că nu comentează procedurile politice interne ale statelor sale membre. Termenul limită pentru Brexit este 31 octombrie.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu