Mii de persoane, consultate de către medicii oncologi în cadrul lunarului de luptă împotriva cancerului

3151 persoane au fost consultate pe parcursul lunii februarie curent de către 35 de medici oncologi, care s-au alăturat la echipele multidisciplinare, în cadrul campaniei „Un doctor pentru tine”.
 
Circa 699 de persoane au fost identificate în grupul de risc de îmbolnăvire de cancer, iar alte 270 persoane au primit recomandări de investigații suplimentare atât la Centrul Consultativ Diagnostic al IMSP Institutului Oncologic, cât și pentru alți specialiști din cadrul instituțiilor medico-sanitare raionale.
 
De asemenea, de asistență specializată suplimentară au beneficiat 326 pacienți, care sunt la evidență oncologică.
 
Medicii specialiști din cadrul celor 11 echipe multidisciplinare au realizat sesiuni de informare privind identificarea cauzelor și factorilor de risc în cancer, desfășurarea activităților de screening oncologic (mamar, colorectal și cervical) și diagnostic precoce, la care au participat medici din asistența medicală primară și specializată de ambulatoriu, din raioane.
 
Totodată, din luna octombrie 2018 până în prezent, în cadrul mamografiilor mobile au fost realizate circa 7256 investigații de screening. În urma evaluării rapoartelor imagistice au fost depistate circa 625 de patologii, dintre care 433 finalizate cu: 14 cazuri de îmbolnăvire de cancer, 54 tumori benigne și 365 cu alte mastopatii ce necesită monitorizare în dinamică.
 
Menționăm că, pe parcursul anului 2019, vor continua activitățile de screening pentru femeile din grupurile cu risc sporit de îmbolnăvire de cancer mamar, în cadrul Programului „Un doctor pentru tine”.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu