Mii de oameni protestează în faţa Palatului Prezidenţial de la Cairo. Preşedintele ţării a fost nevoit să părăsească clădirea

Embed:

Mii de oameni protestează în faţa Palatului Prezidenţial de la Cairo. Surse din anturajul preşedintelui egiptean susţin că Mohamed Mursi a fost nevoit să părăsească clădirea. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, cel puţin 20 de protestatari au fost răniţi, după ce manifestaţia a degenerat în violenţe.

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene împotriva celor peste 10 de mii de manifestanţi. Violenţele au început atunci când unii protestatari au încercat să treacă de cordonul de securitate de la Palatul Prezidenţial. Deşi manifestaţiile continuă de aproape două săptămâni, liderii partidului preşedintelui Muhamed Mursi, Frăţia Musulmană, sunt optimişti.

"Criza pe care o suferim de două săptămâni este aproape de sfârşit. Oamenii vor continua să manifeste, să-şi exprime mulţumirea sau furia, dar după referendum totul se va stabiliza", a declarat liderul Frăţiei Musulmane din Egipt, Saas Al-Katatni.

Referendumul pentru adoptarea noii Constituţii a fost stabilit pentru 15 decembrie. Opoziţia din Egipt îl acuză pe Mohamed Mursi că instituie un regim dictatorial în ţară. Asta pentru că proiectul Legii supreme a fost aprobat în grabă de Adunarea Constituantă formată predominant din susţinătorii preşedintelui. Situaţia a degenerat în Egipt pe 22 noiembrie, când liderul de la Cairo a emis un decret, care-i conferă puteri depline. Decizia a provocat cele mai mari proteste după căderea regimului Mubarak, în 2011.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu