Mii de oameni protestează astăzi pe străzile Atenei, chemaţi de sindicalişti şi partidele de stânga

Embed:

Uniunile sindicaliste din Grecia, dar şi liderii partidelor de stânga au chemat mii de oameni să iasă pe străzile Atenei pe 1 mai pentru a protesta împotriva măsurilor de austeritate, anunţate de legislativul elen. Imediat după anunţul de vineri, referitor la participarea unui număr mare de greci la manifestaţiile de azi, cursul monedei euro s-a păbuşit.

Liderii sindicatelor speră că manifestaţiile de astăzi vor pune în evidenţă dezacordul poporului elen faţă de reducerile salariale, creşterea taxelor, dar şi faţă de reducerile pensiilor, ce urmează să fie aplicate.

Anterior, şeful cabinetului de miniştri, Gheorghios Papandreou a anunţat că Grecia va avea de înfruntat o perioadă extrem de dificilă din cauza crizei economice. Premierul a adăugat că va anunţa detalii referitoare la măsurile adoptate de cabinet, numai după ce vor fi încheiate acordul de împrumut cu Uniunea Europeană şi FMI.

Potrivit Comisiei Europene, liderii a 15 state, din zona euro, vor aproba un pachet de documente duminică. Calculele Guvernului de la Atena arată că aceşti bani ar trebui să ajungă în bugetul ţării pe 19 mai, pentru a evita un colaps financiar.

loading...

Lasă un comentariu