Mii de oameni au PROFITAT de sărbătoarea de astăzi și au ieșit la IARBĂ VERDE (FOTOREPORT)

Mii de oameni din întreaga lume au profitat de sărbătoarea de astăzi pentru a cere condiţii mai bune de muncă şi salarii mai mari. Moldovenii însă au rămas fideli tradiţiei. Ei au sărbătorit cu grătare în aer liber şi la pensiuni, acolo unde a fost deschis sezonul estival. Iar la Bălţi, la iniţiativa sindicaliştilor, a fost organizat, de dimineaţă, un miting la care au participat peste 500 de oameni:

"O așteptăm și ne bucurăm în această zi. Pentru mine, este o tradiție, pe care o voi respecta mereu."

"Îmi pare bine că sărbătoarea aceasta nu o uităm"

Cei care nu au reuşit să se aprovizioneze din timp cu toate cele necesare pentru picnic, au mers de dimineaţă la piaţă. Carnea pentru grătare și legumele au fost la mare căutare:

"Am cumpărat patru kilograme de carne de porc, aripi de găină și legume."

"Azi vreau să sărbătoresc ziua mea de naștere. Prețurile sunt cam scumpe, dar dacă trebuie să cumpărăm, cumpărăm."

Ulterior, carnea, micii şi cârnaţii au sfârâit pe grătarele încinse la iarbă verde:

"Am descoperit aici, la Molovota, un loc deosebit. Este locul perfect pentru a sărbători această zi în familie şi de a ne întâlni cu prietenii dragi."

Iar cei ce au ales să-şi petreacă minivacanţa de 1 mai la pensiuni au fost răsfăţaţi cu plimbări cu scuterul pe râul Nistru şi au putut participa la diverse jocuri sportive.

Cei mai curajoşi au probat costumul de baie:

"Foarte bine, apa e super!"

Organizatorii pensiunilor spun că odată cu deschiderea sezonului estival, vizitatorii vor avea parte de mai multe surprize.

"Vom avea plaja amenajată, vom avea piscină, vom avea plimbări cu barca, cu motociclete de apă", a spus proprietarul unei pensiuni, Anatolie Crețu. 

Ziua Internaţională a Muncii este declarată zi liberă pentru bugetari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu