Mii de moldoveni din mai multe raioane au ieşit la miting pentru a cere modificarea actualului sistem electoral (FOTO/VIDEO)

Embed:

În mai multe oraşe ale ţării au loc mitinguri ample de susţinere a votului mixt. Mii de moldoveni s-au adunat în oraşul Edineţ pentru a cere modificarea actualului sistem electoral. Oamenii spun că vor să-şi aleagă direct deputaţii. Acţiunea este susţinută de oameni de cultură, deputaţi şi primari. Oamenii îşi doresc o schimbare şi susţin că acest lucru se poate face doar prin schimbarea sistemului electoral.

Mii de persoane care susţin votul mixt s-au adunat şi în centrul ţării, în oraşul Ialoveni. Acolo au fost invitaţi şi preşedinţi de raioane, primari, deputaţi, care le vor explica oamenilor ce înseamnă votul mixt. Totodată, cei prezenţi la miting spun că îşi doresc schimbări, motiv pentru care au ieşit astăzi să susţină schimbarea sitemului de vot.

De asemenea, mii de locuitori ai oraşului Cahul au ieşit la un miting în susţinerea proiectului de modificare a actualului sistem electoral. Susţinătorii spun că se aşteaptă până la 10.000 de persoane. Oamneii spun da reformării clasei politice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu