Mii de manifestanți din Turcia au protestat la Istanbul împotriva deciziei SUA cu privire la Ierusalim

Mai multe mii de persoane au manifestat la Istanbul, după rugăciunea de vineri, pentru a denunța recunoașterea de către SUA a Ierusalimului drept capitală a statului Israel.

Mai multe mii de manifestanți s-au adunat în cartierul conservator Fatih, în partea europeană a Istanbulului, agitând pancarte pe care stătea scris 'Ierusalim este onoarea noastră' sau 'Jos America, jos Israel, scrie Agerpres.ro.

Guvernul turc a condamnat cu fermitate recunoașterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, anunțată miercuri de președintele american Donald Trump.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat decizia Statelor Unite, apreciind că ea va arunca regiunea într-un 'cerc de foc'.

Turcia și Israel și-au normalizat relațiile anul trecut, după criza diplomatică declanșată în 2010 în urma asaltului forțelor speciale israeliene împotriva navei Mavi Marmara, închiriată de o organizație umanitară turcă și care intenționa să spargă blocada impusă Gazei. Atacul a dus la moartea a zece activiști turci.

Cele două părți și-au intensificat între timp cooperarea, mai ales în domeniul energetic, însă Erdogan, apărător al cauzei palestiniene, continuă să critice în mod regulat politica israeliană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu