Mii de germani au dansat pe străzile din Berlin în numele toleranţei

Mii de persoane au dansat, sâmbătă, pe muzică electronică pe străzile din capitala Germaniei în cadrul marşului ''Trenul iubirii'', eveniment de promovare a toleranţei şi a incluziunii sociale, care în acest an coincide cu marcarea a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, transmite dpa.

''Semnificativ mai mult de 10.000 de persoane au luat parte astăzi la Trenul iubirii'', a scris poliţia berlineză pe Twitter.

Organizatorii estimase numărul participanţilor la aproximativ 50.000, scrie agerpres.ro.

''Un nou zid s-a format în mintea multor oameni. Vrem să dărâmăm acest zid. Mulţi tineri, în special, par să nu ştie nimic despre ce s-a întâmplat acum 30 de ani şi cât de important a fost anul 1989 pentru întreaga ţară'', a declarat Jens Schwan, reprezentant al organizatorilor.

În august 1961, guvernul comunist al Germaniei de Est a început construirea Zidului Berlinului. Structura de beton a divizat Berlinul şi pe locuitorii săi timp de peste 28 de ani.

Divizarea Germaniei s-a încheiat după ce o serie de proteste paşnice din Germania de Est au condus la căderea Zidului Berlinului, pe 9 noiembrie 1989.

Lasă un comentariu