Mii de creştini sărbătoresc Naşterea Mântuitorului. În multe biserici din ţară au fost oficiate slujbe de Crăciun

Embed:

Mii de creştini din Moldova sărbătoresc astăzi Naşterea Mântuitorului. În multe biserici din ţară au fost oficiate slujbe de Crăciun, iar cetele de colindători au mers pe la casele oamenilor să le ureze gospodarilor belşug şi sănătate în noul an. 

Creștinii ne-au mărturisit că, pentru ei, Crăciunul este cea mai importantă sărbătoare, pe care o petrec acasă, în sânul familiei:

"Este nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, care a venit pe pământ și a ridicat păcatele oamenilor. Și pentru noi este o sărbătoare mare".

"Pentru noi este cea mai luminoasă zi. EL ne-a arătat cum trebuie să ne comportăm, cum trebuie să ne rugăm, cum să facem fapte bune".

"Țin minte din copilărie că ne învăța mama colinzi și totdeauna țineam postul. Este o sărbătoare fericită pentru noi și pentru tot poporul".

După Sfânta Liturghie, în biserică au intrat cetele de colindători, care au vestit nașterea lui Isus Hristos. Iar cei mici au primit daruri de la Moș Crăciun.

Cetele de colindători au mers şi pe la casele gospodarilor, care i-au răsplătit cu dulciuri, colaci şi bani:

"În tot anul o aşteptăm cu bucurie şi cu copiii, când mai vin şi de Anul Nou şi ne bucurăm tare."

"Pentru mine, este cea mai mare sărbătoare atunci când vine vremea colindelor. Deoarece atunci când interpretăm aceste colinde ni s-ar părea că noi de aici de jos facem o legătură cu cerul".

După ce a asistat la slujba de Crăciun, familia Oprea din satul Târnova, raionul Edineţ, a sărbătorit alături de cei trei copii şi nepoţi:

"Copii să vă văd sănătoşi, mulţumim Domnuui de Naşterea Domnului. Să trăim şi să sărbătorim în tot anul".

"Sarmale de casă cu carne de porc tocata, orez. Nişte găluşte foarte gustoase".

Crăciunul este una dintre cele mai mari sărbători creștine și semnifică venirea pe această a lume a Fiului lui Dumnezeu, pentru a mântui omenirea. Conform Sfintei Scripturi, Iisus Hristos s-a născut în cetatea Betleemului, într-o iesle. Acest important eveniment biblic stă la baza religiei creștine și reprezintă începutul unei noi ere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu