Mii de creştini sărbătoresc astăzi Crăciunul. Ce tradiţii au moldovenii

Embed:

Mii de creştini din Moldova sărbătoresc, astăzi, Naşterea Mântuitorului. Sărbătoarea Crăciunului aminteşte de evenimentul care s-a produs acum mai bine de două mii de ani.

Astfel, potrivit sfintelor scripturi, Iisus Hristos a venit pe lume în cetatea Bethleemului. Mântuitorul s-a născut noaptea, în iesle, a adus cu EL lumină şi a risipit întunericul.

Tradiţia spune despre trei magi care au venit şi i s-au închinat Pruncului Sfânt chiar în ziua Naşterii Lui. Micul Iisus a primit în dar aur, smirnă şi tămâie. Conform cărţilor sfinte, Fecioara Maria, înainte de a naşte pe fiul lui Dumnezeu, umbla din casă în casă, însoţită de dreptul Iosif, rugându-i pe oameni să-i ofere adăpost.

Ajungând la casa unui anume Crăciun, este dusă de soţia acestuia în grajd, unde dă naştere lui Iisus. În multe biserici sunt oficiate astăzi slujbe religioase, iar din moşi-strămoşi, pe la casele gospodarilor umblă colindătorii, pentru a vesti Naşterea Mântuitorului.

În unele localităţi, este o veche tradiţie ca preotul să meargă cu icoana, binecuvântând casele şi creştinii. Tradiţia spune că de Crăciun se deschide cerul şi este văzut, de către cei buni, Dumnezeu stând cu sfinţii şi îngerii la masă. Se zice că un copil născut în această zi va fi norocos toată viaţa.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu