Mii de creştini din întreaga lume au întâmpinat sărbătoarea Naşterii lui Iisus în biserici

Embed:

Mii de creştini din întreaga lume sărbătoresc astăzi Naşterea lui Iisus. Ca în fiecare an, credincioşi din toate colţurile lumii s-au adunat la Betleem şi la Vatican pentru a participa la spectaculoasele ceremonii religioase oficiate în ajunul Crăciunului. Papa Francisc a ţinut liturghia naşterii Domnului la Bazilica Sfântul Petru.

În timpul slujbei religioase, Suveranul Pontif a îndemnat oamenii să fie mai simpli şi să ofere mai mult ajutor şi dragoste celor din jur.

"Omenirea a devenit lacomă şi nefericită. Sensul oamenilor din zilele noastre este să adune cât mai multe lucruri materiale. O lăcomie imensă marchează toată istoria omenirii. În timp ce unii au averi prea mari, alţii nu au acasă nici măcar pâinea zilnică necesară pentru a supravieţui", a spus Papa Francisc. 

Astăzi capul Bisericii Catolice va rosti tradiţionala urare Urbi et Orbi.

Mii de credincioşi au participat şi la liturghiile de Crăciun de la Betleem. Ceremoniile de la Biserica Nativității, construită pe locul pe care s-a aflat ieslea în care s-a născut Hristos, au fost oficiate de Patriarhul Latin al Ierusalimului.

La slujba de Crăciun de la Betleem a participat liderul palestinian, Mahmoud Abbas, şi premierul Rami Hamdallah.

Autorităţile au anunţat că aproximativ zece mii de pelerini s-au adunat la Betleem în ajunul Crăciunului.

Pentru a asigura securitatea turiştilor şi a localnicilor, pe străzi au fost mobilizaţi numeroşi poliţişti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu