Mii de britanicii au găsit o soluţie care să le permită să rămână în UE şi după Brexit

Numărul cetăţenilor britanici care au depus cereri pentru obţinerea de paşapoarte irlandeze s-a dublat după referendumul care a decis ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, anunţă Ministerul de Externe de la Dublin, citat de BBC News online, potrivit Gandul.info.

Noile cifre difuzate de Ministerul irlandez de Externe relevă că numărul solicitărilor de paşapoarte irlandeze depuse de cetăţeni britanici a crescut cu 96% în ultimele luni.

În septembrie 2015 au fost 3.431 de cereri pentru obţinerea de paşapoarte irlandeze, iar în septembrie 2016 numărul a ajuns la 7.518.

În total, de la referendumul din iunie, au fost depuse 21.549 de solicitări ale britanicilor pentru obţinerea de paşapoarte irlandeze, comparativ cu 10.959 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

După referendumul care a decis ieşirea Marii Britanii din UE, numeroşi cetăţeni britanici au început să ia în considerare obţinerea unor paşapoarte străine, în principal irlandeze, pentru a putea circula liber în spaţiul comunitar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu