Mihalache acuză CCA de protecţionism. Pocaznoi: Colegul meu este un show man care vrea dividende politice

Embed:

Membrul Consiliului Coordonator al Audiovizualului Corneliu Mihalache susţine că instituţia are angajamente politice faţă de guvernare. De cealaltă parte, preşedintele CCA, Marian Pocaznoi, spune că Mihalache se dă în spectacol.

Potrivit lui Mihalache, are loc oligarhizarea audiovizualului moldovenesc. "Din organ de reglementare s-a transformat într-o maşină de represiune a radiodifuzorilor incomozi, care nu au "tutelă" politică sau economică", a declarat Mihalache.

De asemenea, mebrul CCA spune că există televiziuni care sunt în afara oricărui pericol, pentru că ar aparţine unor persoane influente. "Doi dintre liderii AIE controlează deja câte 3 televiziuni fiecare şi nu intenţionează să se oprească aici. Dacă ne amintim că există şi posturile de radio, controlul e şi mai pronunţat. Astfel, sîntem martorii oligarhizării audiovizualului moldovenesc, iar CCA este un promotor activ al acestui proces", a menţionat Corneliu Mihalache.

Totodată, Mihalache pune la îndoială legitimitatea conducerii instituţiei şi a denunţat conlucrarea defectuoasă a membrilor şi a conducerii CCA. "Din cauza unor neînţelegeri din culise deja de mai bine de trei ani Consiliul nu are vicepreşedinte. De vină este, probabil, şi o conlucrare defectuoasă atît între membrii Consiliului, cât şi între aceştia şi aparatul CCA. Conducerea Consiliului nu este formatată, ceea ce creează impedimente în comunicarea internă, creează suspiciuni şi intrigi. În special, dacă ţinem cont de faptul că preşedintele CCA, Marian Pocaznoi, a fost ales graţie votului unui membru mandatul căruia expirase la momentul votării", spune membrul CCA.

Pe de altă parte, preşedintele CCA spune că Mihalache se dă în spectacol, deoarece, în câteva luni, îi expiră mandatul. "Corneliu Mihalache este un show man care vrea dividente politice. Suntem în relaţii colegiale bune şi nu ştiu din ce considerente au apărut asemenea probleme", afirmă acesta.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu