Mihail Saakaşvili, dat în CĂUTARE. A evadat din mâinile poliţiei fiind ajutat de un grup de susţinători

Embed:

Fostul guvernator al regiunii ucrainene Odesa şi ex-preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, este dat în căutare. Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de procuratura generală de la Kiev. Avocatul politicianului a declarat însă că clientul său nu se va prezenta la audieri, deoarece nu a primit nicio scrisoare oficială prin care să-i fie solicitat acest lucru.

Azi dimineaţa, poliţia l-a căutat pe Saakaşvili în corturile instalate în faţa Radei de la Kiev. Ieri, fostul guvernator al regiunii ucrainene Odesa a fost reţinut de către serviciile secrete ucrainene, fiind acuzat de tentativă de lovitură de stat.

Acesta a evadat, însă, cu ajutorul unui grup de susţinători, care, în mod abuziv, l-au scos din duba cu care urma să fie transportat la audieri. Înainte de a fi încătuşat, Mihail Saakaşvili a ameninţat că se aruncă în gol de pe acoperişul clădirii în care locuieşte, în semn de protest faţă de perchezițiile efectuate în apartamentul său.

Potrivit procurorilor ucraineni, oligarhul Kurcenko a sponsorizat activitatea politică a lui Saakaşvili şi acţiunile de protest pe care le-a organizat. Mai exact, i-ar fi dat peste 500 de mii de dolari pentru ca acesta să stopeze dosarele penale intentate pe numele lui Kurcenko şi Ianukovici, care se ascund în Rusia, dar şi pentru recuperarea proprietăţilor confiscate.

Fostul președinte al Georgiei și ex-guvernatorul regiunii Odesa este, în prezent, apatrid, după ce președintele Petro Poroșenko i-a retras cetățenia ucraineană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu