Mihail Saakașvili, acuzat oficial de trecerea ilegală a frontierei Ucrainei. Ar putea fi condamnat la cinci ani de închisoare

Embed:

Fostul președinte al Georgiei Mihail Saakașvili este acuzat oficial de trecerea ilegală a frontierei Ucrainei. Pentru această infracţiune, politicianul ar putea fi condamnat la cinci ani de închisoare. În prezent, el este cazat într-un hotel de lux din oraşul Lvov.

Duminica trecută, Saakaşvili a reușit să ajungă în Ucraina din Polonia. Politicianul a fost însoțit de sute de susținători, care au rupt cordonul de militari care îl împiedicau pe Saakașvili să intre în ţară pe jos.

Fostul președinte georgian s-a întors în ţara vecină cu scopul redobândirii cetățeniei. Acesta a fost întâmpinat la frontieră de mai mulți oficiali, printre care și fostul premier Iulia Timoșenko.

Mihail Saakașvili a fost președinte al Georgiei timp de 10 ani, în perioada 2003-2013. Acesta a fost acuzat de abuz de putere și lipsit de cetățenia georgiană, după care a fugit din țara sa. A primit ulterior cetățenia ucraineană și a devenit, în 2015, guvernator al regiunii Odesa. După demisia cu scandal, președintele Petro Poroșenko i-a retras lui Saakașvili cetățenia, făcându-l apatrid.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu