Mihail Gofman, implicat într-un NOU SCANDAL! ADEVĂRATUL SCOP al vizitei sale în SUA

Embed:

Scandalurile în jurul numelui fostului vicedirector al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, nu contenesc.

Potrivit portalului today.md, Gofman a plecat în Statele Unite ale Americii, la invitaţia avocatului John Sandweg, implicat într-un scandal de proporţii, după ce fusese instalat abuziv la şefia Agenției de Executare și Drept Imigrațional din SUA.

În urma certei, avocatul a fost nevoit să-şi dea demisia.  

La postul de televiziune Jurnal TV, care aparţine oligarhilor fugari Victor şi Viorel Ţopa, imaginea avocatului John Sandweg a fost asociată cu cea a Departamentului de Stat al SUA, ceea ce reprezintă un fals.

Presa de peste Ocean a pus însă la îndoială imaginea avocatului. Prestigiosul portal american, foxnews.com a scris că, de fapt, Sandweg este un simplu avocat, care, printre altele, a reprezentat în instanţă infractori acuzaţi de pedofilie, omucidere, evaziune fiscală și viol, iar acum este specializat în drept migrațional.

Unul dintre criminalii apărați de Sandweg este un individ care și-a strangulat iubita în fața fiicei sale de numai patru ani.

Potrivit Foxnews, după ce avocatul a fost instalat la şefia Agenției de Executare și Drept Migrațional, comunitatea s-a arătat profund dezamăgită, în contextul în care, în Statele Unite, Sandweg este cunoscut drept ”avocatul criminalilor” din Arizona și este responsabil pentru eliberarea acestora.

Portalul american a mai adăugat că ”avocatul criminalilor” a scăpat de la închisoare un bărbat, care a violat un minor de 15 ani.

De asemenea, într-o poză, publicată, în presă se vede că Mihail Gofman împreună cu avocatul Sandweg a vizitat oficiul pentru migrație din cadrul Departament of Homeland Security, o instituţie care se ocupă, inclusiv, de problemele migranților.

Potrivit portalului moldova24.info, se presupune că Gofman a mers în Statele Unite să ceară azil politic pentru a scăpa de o eventuală pedeapsă în dosarul privind frauda de la Banca de Economii. Asta deşi s-a vorbit că cei doi urmau să discute în SUA, despre probleme din sistemul bancar.

Luni, Mihail Gofman nu s-a prezentat la Procuratură pentru a fi audiat, după ce a fost citat a treia oară.

Între timp, în presă a fost publicată o scrisoare, potrivit căreia Gofman s-ar afla în SUA, unde oferă consultanţă unei companii americane.

Săptămâna trecută, portalul deschide.md a scris că Alexei Gofman, fratele lui Mihail Gofman, a fost implicat în acordarea creditelor de la BEM, anume în perioada fraudei de la această instituţie financiară.

Procurorul Adriana Beţişor a declarat pentru acelaşi portal că deţine informaţii ce confirmă faptul că firma contractată de BEM, pentru evaluarea gajurilor, este controlată de fraţii Mihail şi Alexei Gofman. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu