Mihail Formuzal: Creierul lui Mihai Gimpu se deconectează şi lucrează doar măduva spinării

Embed:

Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, critică declaraţiile preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a spus, zilele trecute, că decizia deputaţilor din Găgăuzia de a organiza un referendum privind aderarea regiunii la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan este ilegală.

"Când aud câte o perlă a domnului Ghimpu referitoare la Găgăuzia, mi se crează impresia că creierul lui se deconectează şi lucrează doar măduva spinării. Deputaţii Adunării Populare a Găgăuziei au tot dreptul  să organizeze un referendum pe teritoriul autonomiei, în limitele actualei legislaţii. Este timpul ca politicienii moldoveni să organizeze măcar un singur referendum care să fie valabil", a declarat Mihail Formuzal. 

Totodată, başcanul spune că, plesbicitul este cea mai elocventă dovadă a existenţei democraţiei într-un stat.

"Este timpul ca politicienii moldoveni să înţeleagă că cea mai înaltă formă a democraţiei este referendumul, unde poporul are posibilitatea să participe la luarea deciziilor. La noi se vorbeşte foarte des din numele poporului, dar declaraţiile nu corespund părerilor poporului", a mai spus başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal.

Amintim că la 30 noiembrie, deputaţii Adunării Populare a Găgăuziei au votat pentru organizarea unui referendum privind aderarea Moldovei la Uniunea Vamală. Ulterior, liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a declarat că deputaţii nu au avut acest drept şi şi-au depăşit atribuţiile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu