Mihail Amerberg: Grigore Petrenco a murit ca politician şi este preocupat doar de propriile interese

Embed:

Liderul Partidului "Casa Noastră-Moldova", Grigore Petrenco, a murit ca politician şi este preocupat doar de propriile interese. De această părere este fostul lui coleg de partid, Mihail Amerberg, care a criticat decizia lui Petrenco de a cere azil politic în Germania.


"Ca politician el a murit, după părerea mea. Toate ieşirile lui, inclusiv cu reprezentanţi ai comunităţii LGTB, dar şi tot ce a urmat după eliberarea lui, a demonstrat faptul că Grigore nu mai leagă viaţa sa cu Republica Moldova.", a spus Mihail Amerberg, fost membru al partidului "Casa Noastră-Moldova".

Mihail Amerberg, condamnat în dosarul protestelor din fața Procuraturii Generale din 6 septembrie 2015, a mai spus că s-a așteptat la o asemenea decizie din partea fostului său șef de partid. 

"Nu pot spune că acest gest este unul bărbătesc, deoarece această persoană s-a gândit doar la el şi la problemele sale personale, deşi de mai multe ori a vorbit că va lupta aici până la capăt.", a mai adăugat Mihail Amerberg.

Liderul Partidului "Casa Noastră-Moldova", Grigore Petrenco, a fugit din Moldova și se află actualmente în Germania. Cu toate că politicianul a fost condamnat la patru ani şi jumătate, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata perioadei de probațiune, acesta a părăsit, totuşi, teritoriul ţării.  Anterior el a fost un critic înverşunat al integrării europene şi a pledat pentru apropierea Republicii Moldova de Rusia

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu