Mihai Gofman rupe TĂCEREA. Care a fost scopul fraudei bancare din țara noastră (VIDEO)

Frauda bancară a fost o diversiune pentru a bloca vectorul european al țării noastre. În spatele schemei a stat raiderul numărul unu din CSI, Veaceslav Platon, și a fost acoperită de fostul prim-ministru, condamnat pentru trafic de influență și corupere pasivă la nouă ani de închisoare, Vlad Filat. Dezvăluirile au fost făcute de fostul șef-adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihai Gofman, într-un interviu pentru zeppelin.md

Mihai Gofman a confirmat că Veaceslav Platon a fost arhitectul fraudei bancare, numită și Miliardomat, pentru a opri apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Mai mult, schema era acoperită de politicieni de rang înalt."Venea din sistemul bancar – Veaceslav Platon. Persoane care cunosc și știu cum să se orienteze în sistemul bancar, fiindcă e un domeniu foarte specific și cu inginerii financiare care inițial nu pot fi văzute... – și cu toate ramificațiile către Guvern, Parlament dacă doriți", a declarat Mihai Gofman, fost ofițer CNA.

Fostul ofițer CNA face referinţă la soţii Palihovici şi fostul şef-adjunct al CNA, Cristina Țărnă, fina de cununie a acestora. Liliana Palihovici a fost deputat din partea fracțiunii PLDM și vicepreședinte al Parlamentului, iar Sergiu Palihovici a fost șef al Cancelariei de Stat. Nici Ţărnă, nici Palihovici nu au fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile lui Gofman.

Mai mult, acesta a menționat că frauda bancară a fost condusă din umbră de serviciile speciale rusești, care au sabotat cursul european al țării noastre, mizând pe oamenii conduși de fostul prim-ministru Vlad Filat.

"Când s-a dus lupta cea mare pentru preluarea Băncii de Economii?, Martie-aprilie 2012? Luptau mai multe grupuri de interes, atunci au câștigat grupul Filat consultat de Platon, Lucinschi. Servicii speciale din afara țării care am spus-o nu o dată, au fost cu diversiuni contra R. Moldova, folosind forța motrică, energia funcționarilor care au refuzat să-și apere țara. Eu mă mir cum de până în ziua de azi dlui Vlad Filat nu i-au pornit infracțiunea de trădare de patrie", a spus Mihai Gofman, fost ofițer CNA.

Mihai Gofman a mai spus că în frauda bancară au fost implicați și oligarhii fugari, condamnați pentru șantaj și escrocherie, Victor și Viorel Țopa.

"Normal că fără acționariatul băncii, inclusiv cei privați... nu uitați că totuși 56 % aparținea cota statului, care gestiona activele Băncii de Economii. La acea perioadă președinte BEM era Grigore Gacichevici, privații erau frații Țopa, și statul trebuie de văzut după documente, trebuie să verific cine gestiona, cine erau în consiliul de administrare al Băncii", a menționat Mihai Gofman, fost ofițer CNA.

Fostul ofițer CNA a menționat că presa care se declară de investigații, la comanda lui Platon, nu a făcut altceva decât linșaj mediatic la adresa celor care dețin informații despre implicarea raiderului numărul unu în frauda bancară.

"Primul articol a apărut dacă nu greșesc încă în 2012 în noiembrie pe adevărul.md. în care precum că eu îi protejez pe frații Toacă, care nici până în ziua de azi nici nu știu cine sunt ei, dar mă rog. Pe urmă a apărut pe Ziarul de Gardă Iurie Sănduța. Trebuie să iasă și alții să mai spună. Dacă nu o să vrea să iasă, eu știu cum să-i scot din vizuinile lor unde s-au plasat ei", a afirmat Mihai Gofman, fost ofițer CNA.

Gofman a mai spus că a transmis încă în 2016 mai multe documente cu privire la devalizarea sistemului bancar, doar că așa și nu au fost făcute publice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu