Mihai Ghimpu: Verișorii Ţopa sunt oligarhi, implicați în jaful de la Victoriabank

Embed:

Victor și Viorel Țopa sunt oligarhi și încearcă să-și promoveze interesele prin partide, platforme sociale și prin intermediul Jurnal TV. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii Fabrika.

"Ei sunt nişte oligarhi. Când eram preşedinte interimar şi Ţopa-bancherul a fost la mine. Am în arhiva mea personală şi a Parlamentului documente care confirmă că ei au jefuit aceste acţiuni de la aceşti oameni şi au pus mâna pe Victoriabank. Şi dacă au fost judecaţi, atunci pe dreptate", a spus liderul PL, Mihai Ghimpu. 

"Cât nu a încercat domnul Antimafie, nu a mers, verişorii Ţopa au cheltuit bani, dar așa și nu au pus această Antimafie pe picioare. Apoi au finanţat cei șapte trădătorii liberali, crezând că ei vor trece, iar noi – nu", a declarat Mihai Ghimpu. 

Liderul PL a declarat că în spatele protestelor organizate de platforma civică "DA" stau aceeași Victor și Viorel Țopa

"Ulteriror a apărut această situaţie: s-a furat miliardul, lumea nemulţumită. Ei având această televiziune au înţeles că fierbe societatea şi s-au urcat pe acest cal", a mai spus Ghimpu.

PUBLIKA.MD amintește că Victor Țopa a fost condamnat la 10 ani de închisoare, fiind acuzat că ar fi şantajat un acţionar al VictoriabankViorel Ţopa, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru delapidare de fonduri de la Banca de Economii. Cei doi oameni de afaceri, care la moment se află în Germania, sunt dați în urmărire generală.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu