Mihai Ghimpu va decora, mâine, 70 de foști deputați din primul Parlament

Embed:

Nicio sărbătoare făr-un titlu de onoare. Acesta pare a fi, de un an încoace, cuvântul de ordine la Preşedinţia Republicii Moldova. Până acum, Mihai Ghimpu a oferit sute de distincţii şi nu a terminat acţiunea. Numai de Hramul oraşului a decorat 22 de moldoveni din diaspora, iar mâine va fi rândul altor 70 de persoane.

Dacă e vorba să ofere un ordin, o medalie sau un titlu, preşedintele Mihai Ghimpu este sigur la post. Timp de un an, de când este în funcţie, a dat peste 120 de Ordine ale Republicii, care presupun şi un supliment de 500 de lei la pensie. La acestea se adaugă alte aproape patru sute de diferite alte distincţii. 

Neobosit cum îl ştim, preşedintele Mihai Ghimpu are şi mâine programată o asemenea sesiune, în cadrul căreia va decora alte aproape 70 de persoane. De data aceasta, pe listă sunt deputaţi din primul Parlament, care şi-au pus semnătura pe Declaraţia de Independenţă a ţării.

Dar, dacă tot a fost Hramul Chişinăului, şeful statului a semnat şi un decret prin care conferă distincţii de stat unui grup de angajaţi ai Asociaţiei „Moldova Apă-Canal”.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu