Mihai Ghimpu spune cine va fi preşedinte al PL după alegeri şi cui i-ar ceda funcţia politică dacă partidul va ajunge la guvernare

Embed:

Mihai Ghimpu nu va renunţa la funcţia de preşedinte a Partidului Liberal după alegerile parlamentare. El a făcut această declaraţie, aseară, în platoul emisiunii Fabrika, de la Publika TV.

''Preşedinte de partid asta este politică internă, făcută împreună cu membrii partidului. Eu încă nu am obosit, încă pot duce această politică. De ce ar trebui să pun povara aceasta pe umerii primarului general Dorin Chirtoacă, cât are de lucru, dar eu ce să fac? Să fiu preşedinte de onoare? Eu cred că sunt în putere'', a declarat Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu spune că, în cazul în care Partidul Liberal va ajunge la guvernare este dispus să cedeze funcţia sa politică primarului Dorin Chirtoacă.

''Niciodată nu m-am bătut pentru funcţii. Candidatura noastră în aceste alegeri este că Dorin Chirtoacă –prim-ministru. Trei partide dacă vin formează o alianţă şi sunt trei funcţii în stat principale, deci deodată vedeţi că am cedat-o. Acum depinde cui o să-i cadă, fiindcă sunt nişte reguli'', a mai spus Gimpu.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a mai sugerat şi anterior că actualul primar general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, ar fi o candidatură potrivită pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu