Mihai Ghimpu: Scrisoarea lui Gaburici este o încercare de a distrage atenţia opiniei publice

Embed:

Scrisoarea premierului Chiril Gaburici către preşedintele ţării, preşedintele Parlamentului şi deputaţi este o încercare de a distrage atenţia opiniei publice de la problemele din sistemul bancar. Aşa a comentat liderul Partidului Liberal demersul şefului cabinetului de miniştri. Mihai Ghimpu a mai spus că publicarea scrisorii a fost coordonată cu liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat.

"Eu nu cred că acea scrisoare e scrisă fără consultarea sau acceptul lui Vlad Filat ca preşedinte. Este o mişcare foarte fină, făcută aşa încât iarăşi să fugă de la Banca de Economii, de la cei care au luat miliardul. Toate astea se fac pentru ca să arate că altcineva e vinovat. Nu. Vinovaţii vor răspunde", a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu. 

Adjunctul lui Filat, Valeriu Streleţ, a dezminţit acuzaţiile lui Ghimpu.

"Acest mesaj public nu a fost discutat la partid. Este o stare de spirit, de percepere a realităţilor urmează să avem o discuţie destul de complexă şi cu dumnealui să vedem cum vede dumnealui punerea în practică a acestor revendicări cu un caracter destul de ultimativ", a menționat deputatul PLDM, Valeriu Streleț.

Şi candidatul Partidului Liberal pentru funcţia de primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut pedepsirea celor implicaţi în acordarea creditelor neperformante de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

"Să-şi deschidă ei înşişi dosare penale, să le treacă prin toate procedurile şi să-şi dea nişte termene mai uşoare. Doi-trei ani acolo de puşcărie pentru că dacă vine un procuror general independent, dacă vine o guvernare adevărată pro-europeană democratică, atunci o să ia mult mai mulţi ani de puşcărie", a spus candidatul Partidului Liberal pentru funcţia de primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Partidul Liberal a organizat duminică, în centrul Capitalei, un eveniment de mobilizare a cetățenilor la vot, la alegerile locale din 14 iunie. Ei au protestat faţă de problemele economice din ţară şi criza din sistemul bancar.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu