Mihai Ghimpu, lansat în cursa electorală. Sub sloganul "Uniţi pentru Unire", acesta şi-a ţinut discursul la Iaşi

Embed:

Candidatul Partidului Liberal la prezidențiale, Mihai Ghimpu, s-a lansat, ieri, în campania electorală. Sub sloganul "Uniți pentru Unire", acesta şi-a ţinut discursul în Iaşi, chiar în Piaţa Unirii.  

Liderul Partidului Liberal a declarat că decizia de a se lansa în campania electorală în Iaşi nu este una întâmplătoare. Aceasta reflectă programul său electoral şi motivele pentru care s-a înscris în cursa pentru fotoliul de preşedinte.

"Fraţii mei de sânge. Pun mâna la inimă şi vă spun, eu vreau să rămân fără slujbă. Nu am nevoie să fiu preşedintele unui stat a Republicii Moldova. Eu vreau ca această funcţie să treacă la Bucureşti, la Cotroceni. Acolo să fie preşedintele tuturor românilor. Voi fi un preşedinte care va pregăti unirea şi va face Unirea", a declarat candidatul PL la funcția de președinte, Mihai Ghimpu.

La lansare a participat și prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă.

"A venit timpul când putem şi trebuie cu adevărat să vorbim deschis depre unire de ce pentru că celelalte lucruri care ţin de identitatea noastră naţională, de revenire la adevăr, la românism. Să conştientizăm cu toţii că suntem români, rămânând moldoveni. Unirea a fost şi va rămâne obiectivul vieţii a lui Mihai Ghimpu ca şi obiectivul vieţii mele ca şi a fiecărui dintre noi, membrii partidului liberal."

În Piaţa Unirii din Iaşi au fost prezenți și câteva sute de susţinători din Republica Moldova.

"În primul rând am venit să îl susţinem pe domnul preşedinte, Mihai Ghimpu. Vrem să facem Unirea împreună cu el".

"Am venit din Basarabia din raionul Căuşeni şi am venit ca să îl susţinem pe Mihai Ghimpu la candidatura de preşedinte. Am verişori şi singur sunt cetăţean român şi vreau ca să fim toţi împreună".

"Am venit pentru o Moldovă mai prosperă, pentru întâlnirea cu liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu".

Pe lângă discursuri, organizatorii au pregătit și un program artistic. Oamenii l-au ascultat pe interpretul Vali Boghean.

La scrutinul din 30 octombrie, Mihai Ghimpu va fi al doilea în buletinul de vot.

Primul pe lista electorală va fi Marian Lupu, candidatul Partidului Democrat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu