Mihai Ghimpu ÎŞI RECUNOAŞTE VINA pentru rezultatele slabe obţinute de PL la alegerile parlamentare

Embed:

Vinovat pentru rezultatele slabe obţinute de Partidul Liberal la alegerile parlamentare din 24 februarie este nimeni altul decât Mihai Ghimpu. O recunoaşte chiar el, la o emisiune de la un post privat de televiziune. Preşedintele de onoare al formaţiunii a mai declarat că numirea nepotului său, Dorin Chirtoacă, în funcţia de preşedinte al PL a fost o decizie luată la momentul nepotrivit. 

"În primul rând, eu am şi spus la noi la birou că eu am greşit, ştiu când am greşit, cum am greşit. Nu a trebuit să se producă acea schimbare acum. În politică, schimbarea se face în funcţie de o situaţie favorabilă, din punct de vedere politic. Deci, în astfel de situaţie, clar că era mai bine să rămân eu preşedinte, ca să trecem această perioadă", a menţionat Mihai Ghimpu.

De asemenea, Mihai Ghimpu a recunoscut că Partidul Liberal a pierdut timp preţios şi din cauza negocierilor pe care le-a purtat cu reprezentaţii PAS şi PPDA, de a merge împreună la alegeri. Preşedintele de onoare al PL a declarat că nu va repeta aceeaşi greşeală la alegerile locale.

"- PL participă la locale, sau va bate din nou la ușa blocului ACUM?
- Eu am fost împotrivă ca să batem la ușă, pentru că am știut că nici ușa nu e bună și nici cei de după ușă nu-s buni, dar așa a fost să fie. În alegerile locale partidele trebuie să meargă independent", a precizat Ghimpu.

La alegerile parlamentare din data de 24 februarie, PL nu a reuşit să treacă pragul electoral, de şase la sută pentru partide, pentru a intra în Parlament. Formaţiunea a obţinut doar 1,25 la sută din sufragii sau 17 741 de voturi, faţă de 9,67 la sută din voturi cât a strâns la scrutinul parlamentar din 2014, când a obţinut 13 mandate de deputat.

Preşedintele de onoare al liberalilor, Mihai Ghimpu, nu a concurat la alegerile din acest an, lucru pe care nu-l va face în cazul unui eventual scrutin anticipat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu