Mihai Ghimpu, invitatul emisiunii EuroDicţionar: "Moscova se opune cu vehemenţă unei alianţe între blocul ACUM şi PDM"

Embed:

Moscova se opune cu vehemenţă unei alianţe între blocul ACUM şi PDM. În cazul unei asemenea coaliţii, socialiştii ar pierde guvernarea, iar şeful statului Igor Dodon ar rata al doilea mandat de preşedinte. De această părere este preşedintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi a fost exprimată în cadrul emisiunii EuroDicţionar de la Publika TV.

"Tocmai Moscova nu vrea această unificare de act al guvernarii, ca ACUM şi cu PDM-ul să formeze o majoritate, fiindcă atunci zboară nu doar Dodon de la guvernare cu socialiştii lui, dar zboară şi funcţia mandatul doi. Vrem nu vrem, ne place sau nu ne place, PDM-ul, dar la ziua de azi este PDM-ul care ocupă eşchierul de centru. Fără PDM, nu poate fi dat jos Dodon", a afirmat preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu.

Prin urmare, liberalul Mihai Ghimpu îndeamnă fracţiunile parlamentare proeuropene să lase orgoliile şi să-şi unească forţele pentru a-l demite pe şeful statului Igor Dodon, până la alegerile prezidenţiale din toamnă.

"Dacă Dodon rămâne preşedinte până la alegerile prezidenţiale, folosind toate pârghiile administrative, şantaj, cu dosare, apoi el câştigă prezidenţialele", a spus preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu mai crede că Igor Dodon are toate şansele să câştige un nou mandat de preşedinte al ţării, dacă ACUM nu va face alianţă cu PDM.

"Dacă Maia Sandu nu vrea sa facă alianţă cu PDM-ul ca să dea jos guvernarea socialistă, atunci care e câştigul Republicii Moldova? Dovada de patriotism, de jos mafia, lupta cu corupţia, cu toate celelalte să iei puterea acolo de unde este, dar nu să iei putere simbolică, de medalii şi ordine", a menţionat preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu.

Totodată, preşedintele de onoare al PL s-a arătat dezamăgit de activitatea politică a blocului ACUM, în perioada cât a reuşit să se menţină la guvernare.

"Lumea vrea schimbări! Ce folos că au strigat:"Jos Plahotniuc" şi au venit şi nu au făcut nimic? Arătaţi-mi vreo schimbare care s-a produs în cinci luni de zile?", a afirmat preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu.

Emisiunea EuroDicţionar, moderată de jurnalistul Cristian Tabără, poate fi urmărită în fiecare duminică, de la ora 17:10, la Publika TV, sau oricând pe site-ul publika.md.

loading...

Lasă un comentariu