Mihai Ghimpu: În toamnă vor fi reduceri de cheltuieli, iar toţi trădătorii vor fi demişi

Embed:

O nouă coaliţie de guvernare ar putea fi formată la începutul săptămânii viitoare. Cel puţin aşa speră preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a fost invitatul special de aseară al emisiunii Fabrika.  

"- Cât de aproape e realizarea acestei coaliţii, alianţe? - Sper că la începutul viitoarei săptămâni să fie. Mai în toamnă o să fie reduceri de cheltuieli. Cred că fiecare dintre noi conştientizează că Republica Moldova fără FMI ne va fi greu de tot, cel mai important pentru noi este să formăm alianţa ca să înceapă Guvernul a negocia cu FMI", a declarat Ghimpu.

Mihai Ghimpu a mai spus că liderii partidelor parlamentare au avut, recent, o întrevedere cu reprezentanţii donatorilor externi.

"Am avut o întâlnire şi cu reprezentantul FMI şi Băncii Mondiale şi alţi donatori. A fost chiar domnul Voronin şi domnul Dodon, unde ni s-a spus situaţia social economică, financiară. Am fost toti cinci la întâlnirea aceasta despre care vorbeam parcă au zis că vor vota. Au vorbit da, că situaţia e proastă, dar au zis că vor sprijini reformele. - A spus domnul Dodon aşa ceva? – Da", a adăugat preşedintele PL.

Liderul Partidului Liberal a mai menţionat că se ia în calcul şi demiterea unor persoane, după constituirea alianţei de guvernare.

"Toţi cei care au trădat partidul, înseamnă au trădat votul cetăţenilor, nu pot rămâne în funcţii, fiindcă sistemul care funcţionează nu e favorabil democraţiei şi oamenilor, dar acest sistem a fost creat de oameni, unii dintre ei sunt în funcţii şi ei trebuie să plece", a conchis Mihai Ghimpu.

PUBLIKA.MD aminteşte că după ultima rundă de negocieri, liderii partidelor proeuropene au reiterat că formarea noii majorităţi de guvernământ se apropie de final.

"Suntem foarte aproape de final". Politicienii proeuropeni anunţă un progres considerabil în negocieri

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu