Mihai Ghimpu: Fostul premier, Vlad Filat, ȘTIA de neregulile de la bănci

Embed:

Politicienii aflaţi la conducere între anii 2011-2014 ştiau despre neregulile din sistemul bancar al ţării, dar nu au intervenit. O spune liderul PL, Mihai Ghimpu.

Deputatul afirmă că premierul de atunci, Vlad Filat, a primit mai multe interpelări din partea BNM şi CNA, în care era informat despre creditele neperformante acordate de Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank.

"Dacă în 2012 prim-ministrul de atunci lua atitudine față de credite neperformante, înseamnă că banca astăzi exista și nu era problema furtului care s-a întreprins. Conducerea statului avea informații despre credite neperformante și transferurile de miliarde de bani, dar nu au luat nicio atitudine față de aceste fărădelegi. Vorba ceea, hoțul strigă vine hoțul", a declarat președintele PL, Mihai Ghimpu.

PUBLIKA.MD amintește că Vlad Filat este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Fostul premier a fost reţinut în data de 15 octombrie, după ce primarul orașului Orhei, omul de afaceri Ilan Shor, s-a autodenunțat și a recunoscut că i-a oferit fostului premier mită de 250 de milioane de dolari

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu