Mihai Ghimpu explică de ce Washingtonul a amânat vizita premierului Maia Sandu în SUA

Embed:

Dezoligarhizarea Republicii Moldova înseamnă, de fapt, rusificarea ţării cu mâinile liderilor blocului "ACUM". Acesta ar fi şi motivul pentru care Washingtonul a amânat vizita premierului Maia Sandu în SUA, preconizată pentru începutul lunii septembrie. De această părere este fostul preşedinte al Parlamentului, liberalul Mihai Ghimpu. 

Mihai Ghimpu şi-a explicat ipoteza pe Facebook. Potrivit lui, americanii s-au răzgândit să o primească pe Maia Sandu la Washington în urma vizitei de săptămâna trecută, la Chişinău, a consilierului președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, care s-ar fi convins că Moldova are o guvernare prorusă.

Liberalul mai scrie că, SUA ar fi dezamăgite că Maia Sandu şi Andrei Năstase l-au primit la Chişinău pe ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. 

Astfel, din spusele sale, președintele Donald Trump și Administrația Statelor Unite n-au uitat că anume Șoigu este omul care a condus armata rusă când a fost ocupată Crimeea şi conduce cu războiul din Donbas și Lugansk împotriva Ucrainei, adaugă Mihai Ghimpu.

Maia Sandu şi Andrei Năstase nu au comentat, deocamdată, afirmaţiile. Premierul urma să ajungă în SUA în data de 31 august. Însă, în ziua zborului, Guvernul a anunţat amânare vizitei în Stelele Unite, din cauza agendei încărcate a Secretarului de Stat, Mike Pompeo.

Lasă un comentariu