Mihai Ghimpu, despre decizia PLDM şi în ce caz ar putea face PL alianţă cu PCRM (VIDEO)

Embed:

Decizia PLDM de a refuza negocierile privind formarea unui nou Guvern este una regretabilă. Declaraţia a fost făcută de liderul PL, Mihai Ghimpu.

"E o decizie nereuşită. Sper că colegii din PLDM vor reveni la poziţia care ne face responsabili de angajamentul asumat. Responsabilitatea faţă de angajament trebuie să fie mai mare decât pe cei care te-au supărat. Ne-am angajat să lucrăm pentru oameni. Şi ce fac ei, tare frumos din partea lor, da?", a menţionat liderul liberalilor.

Mihai Ghimpu a spus că PLDM a fost formațiunea care tot timpul a zdruncinat alianța, iar acum încearcă să arunce responsabilitatea în spatele altora. "Mă învinuiau că sunt în buzunarul lui Plahotniuc. Acum au furat miliardul și Ghimpu să rezolve problema. Să aducă miliardul înapoi și putem să stăm o perioadă fără guvern ca să putem achita pensiile și salariile”, a declarat Ghimpu.

Întrebat dacă Partidul Liberal va face alianţă cu Partidul Comuniştilor, Mihai Ghimpu a spus că: Alianţa cu PCRM poate fi numai dacă votăm Actul Unirii. În caz contrar, nu".

Mai mult, Mihai Ghimpu a subliniat faptul că PL-ul îşi doreşte o majoritate parlamentară, iar alegeri anticipate nu pot avea loc. "PL vede o alianţă în aceste trei partide: PDM-PLDM şi PL, cu toate greutăţile care sunt la moment. Trebuie să ne maturizăm şi să ne apucăm de lucru", a conchis Ghimpu.

PUBLIKA.MD aminteşte că, ieri, PLDM a anunţat că refuză să participe la negocierile privind formarea unei noi majorităţi parlamentare pro-europene.

PLDM este singura formaţiune care a refuzat să participe la negocierile pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare proeuropene. Discuţiile au fost iniţiate la sfârşitul săptămânii trecute.

Partidul Democrat din Moldova a invitat la dialog reprezentanţii Partidului Liberal, deputaţii din grupul lui Iurie Leancă, dar şi doi parlamentari neafiliaţi. Luni, au avut loc şi consultări cu PCRM.

Democrații au anunţat că sunt de acord cu participarea la guvernare a PCRM, dacă formațiunea va sprijini cursul european al țării.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu