Mihai Ghimpu despre decizia PDM de a boicota referendumul lui Chirtoacă: Dumnezeu i-a deschis cartea lui Plahotniuc

Embed:

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat că este şocat de decizia PDM de a boicota referendumul de demitere a primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă.

CITEŞTE ŞI: PDM boicotează referendumul de revocare din funcţie a primarului general al Capitalei

"Salut orice decizie a oricărui partid. Pentru că în primul rând nu avem bani să cheltuim pentru acest referendum, pentru că referendumul poate să ducă la alegeri. Doi, este o decizie a instanţei de judecată ilegală, care a acceptat acest referendum pentru că nu au fost şi nu sunt motive că primarul nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu. Sper să fie o decizie sinceră. Acest referendum nu va da nimic. [...] Mă bucur că nu a uitat că am fost colegi de coaliţie. Cine ştie, poate le-a deschis Dumnezeu cartea şi s-au mai uitat şi au înţeles că e de-ajuns să mai facă păcate", a spus liberalul Mihai Ghimpu.

PUBLIKA.MD aminteşte că PDM a anunţat astăzi că va boicota referendumul de revocare din funcţie a primarului general al Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

"Poziţia Partidului Democrat din Moldova este una foarte clară din simplu motiv că aceasta iniţiativă este una nu doar al Partidului Socialiştilor din Moldova dar şi a preşedintelui Igor Dodon. Iniţiativa care nu are nimic cu dolianţele chişinăuenilor, care nu are nimic cu problemele reale ale oraşului Chişinău, care este una stric politică, stric electorală. Este o iniţiativă strict politică, strict electorală, iar în contextul dat PDM declară că nu participă la acest referendum, nici într-o formă. Mai ales în contextul în care cu mai mult de un an înaintea alegerilor parlamentare ele sunt folosite în interesul unui singur partid", a declarat Vitalie Gămurari. 

Consiliul Municipal Chișinău a stabilit că plebiscitul va fi organizat în data de 19 noiembrie. Asta după ce socialiștii au colectat peste 70 de mii de semnături în vederea organizării referendumului.

Pentru ca primarul Capitalei să fie demis prin referendum este nevoie de votul a peste 163 de mii de alegători.

Potrivit CEC, referendumul va costa bugetul aproape nouă milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu