Mihai Ghimpu despre decizia CC: Este una corectă. PLDM trebuie să propună alt candidat la funcţia de premier

Embed:

"Este o decizie corectă". Aşa a calificat liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, hotărârea Curţii Constituţioanale privind desemnarea ilegală a lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier. Şeful liberalilor consideră că, după declararea neconstituţionalităţii deciziei lui Nicolae Timofti, reprezentanţii fostei AIE trebuie să înceapă din nou negocierile, iar PLDM să propună o altă candidatură la funcţia de şef al Guvernului.

"În sfârşit, în Republica Moldova a început să funcţioneze legea, dar nu funcţia. Este o decizie corectă, constituţională. Am analizat mult timp Constituţia, n-am luat din vânt. Noi acum mergem corect spre integrarea europeană. După această decizie, trebuie să ne aşezăm la masă, să formăm AIE 3, PLDM să înainteze altă candidatură, să formăm un Guvern curat, fără cei care au încălcat legea. Să-şi scoată din cap că mai bine alegeri anticipate. Moldova are nevoie de lege şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai", a declarat Mihai Ghimpu.

Totodată, liderul PL a subliniat că PLDM trebuie să accepte această decizie. "Candidatul nu mai este, nu poţi să desemnezi o persoană care a fost demisă de Parlament, învinuită de trafic de influenţă şi corupţie. Eu înţeleg că e dureros, dar domnul Filat şi PLDM trebuie să se conformeze", a mai adăugat Mihai Ghimpu.

Preşedinţia a anunţat că se va pronunţa mâine pe marginea deciziei Curţii Constituţionale. Contactat de Publika TV, vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a refuzat să comenteze decizia, iar democraţii nu au fost de găsit pentru a-şi exprima opinia în privinţa hotărârii magistraţilor.

Publika.md menţionează că membrii Curţii Constituţională au calificat drept neconstituţional decretul preşedintelui Nicolae Timofti privind desemnarea lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier.

Anterior, deputaţii liberali susţineau că, după demiterea Guvernului, şeful statului trebuia să numească un premier interimar din cadrul Cabinetului de miniştri.

Precizăm că, preşedintele ţării, Nicolae Timofti, l-a desemnat pe liderul PLDM, Vlad Filat, drept candidat la funcţia de prim-ministru.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu