Mihai Ghimpu: Am rămas dezamăgiţi de componenţa Guvernului Sturza

Embed:

Aşteptările au fost altele. Aşa a comentat preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, tentativa eşuată de învestire a Guvernului, propus de candidatul desemnat Ion Sturza. 

Potrivit lui Ghimpu, s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat din cauza "încăpăţânării" preşedintelui ţării Nicolae Timofti.

"Important este să nu pierdem încrederea în ziua de mâine. Vreau să vă comunic că noi PL, am rămas dezamăgiţi, am crezut că Ion Sturza va veni cu o listă de profesionişti, însă el a venit cu o componenţă care a arătat că nu vom putea depăşi această criză politică. Văzând componenţa Guvernului Sturza, am văzut membri şi apropiaţi ai PLDM, s-a încercat crearea unei platforme noi, cu denumire nouă dar cu oameni vechi. Candidatura lui Ion Sturza nu a fost susţinută din start pentru că preşedintele Republicii Moldova nu a ţinut să asculte părerea fracţiunilor din Parlament", a declarat liderul PL.

Printre altele, Mihai Ghimpu spune că oricum nu ar fi votat componenţa Guvernului Sturza.

"Sunt optimist, la fel şi colegii mei, şi sperăm că cei care nu au vrut să audă vor auzi. Vom încerca din nou (PL, PD şi grupul Leancă) să discutăm pentru a forma o majoritate parlamentară. În realitate, Ion Sturza a venit cu un Guvern politic, nu unul tehnocrat, cu membri din PLDM, din platforma DA, persoane care nu au primit niciun vot al cetăţenilor. Nu a corespuns componenţa cu ceea ce ne-a propus candidatul la masa discuţiilor", a conchis Mihai Ghimpu.

PUBLIKA.MD aminteşte că Parlamentul nu i-a putut oferit vot de încredere candidatului desemnat pentru funcţia de prim-ministru din lipsă de cvorum.

Citeşte şi: REACŢIA lui Ion Sturza la evenimentul din Parlament. Fostul premier desemnat îşi anunţă planurile de viitor

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu