Mihai Ghimpu acuză liderii binomului PAS-PPDA de faptul că aceştia ar vrea să distrugă Partidul Liberal

Embed:

Maia Sandu şi Andrei Năstase şi-au propus să distrugă Partidul Liberal, astfel încât în legislativ să ajungă doar stataliştii. Acuzaţiile sunt aduse de preşedintele de onoare al liberalilor, Mihai Ghimpu.

Mai mult, el dă vina pe binomul PAS-PPDA pentru faptul că formaţiunea condusă de nepotul său, Dorin Chirtoacă, nu a intrat în Parlament.

Într-o postare pe Facebook, Mihai Ghimpu a făcut trimitere la o declaraţie recentă de-al lui Andrei Năstase, la un post privat de televiziune, potrivit căreia liberalii au profanat ideea unirii şi de asta nu au ce căuta în Parlament. Preşedintele de onoare a PL-ului nu a ezitat să-i amintească lui Andrei Năstase şi Maia Sandu despre faptul că se îmbrăţişau cu socialiştii încă în 2015, când organizau proteste în piaţa Marii Adunări Naţionale.

Ghimpu crede că niciunul dintre liderii PAS şi PPDA nu au crezut în ceea ce le spuneau cetăţenilor în timpul campaniei electorale, iar acum, când au 26 de mandate de deputat, dau vina pe alegători şi zic că din cauza lor nu vor putea să-şi îndeplinească promisiunile.

Maia Sandu şi Andrei Năstase nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile aduse de Mihai Ghimpu.  La alegerile din 24 februarie, pentru liberali şi-au dat votul 17 mii 300 de alegători. Astfel, formaţiunea condusă de Dorin Chirtoacă a acumulat 1,24 de procente din sufragii şi nu a trecut pragul electoral de 6% pentru partide. Este pentru prima dată în ultimii nouă ani când PL are niciun mandat de parlamentar. 

În urma scrutinului de acum o săptămână, niciun partid nu a acumulat suficiente voturi pentru a crea majoritatea parlamentară, care să le permită să formeze guvernul. Imediat după alegeri, PDM i-a invitat la dialog pe Maia Sandu şi Andrei Năstase pentru a negocia formarea unei noi coaliţii de guvernare. Liderii PAS şi PPDA nu au răspuns la scrisoarea democraţilor, dar în presă au declarat că nu au de gând să se aşeze la masa de negocieri nici cu democraţii, nici cu socialiştii sau reprezentanţii Partidului "Şor". 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu