Mihai Fifor, desemnat premier interimar. Președintele Klaus Iohannis anunță consultări cu partidele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că l-a desemnat pe Mihai Fifor prim-ministru interimar, după demisia lui Mihai Tudose.

Actualizare 12:30. Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații.

„Premierul Tudose mi-a înaintat demisia și am acceptat-o. Această situație în care s-a ajuns mă nemulțumește profund și este una care mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri, avem deja două guverne PSD eșuate. Acum, evident că este nevoie de un guvern pentru a scurta cât se poate de mult situația de incertitudine. Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindcă această nesiguranță politică nu trebuie să genereze instabilitate politică. Vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generată iarăși în interiorul PSD. După demisia premierului Tudose l-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea Guvernului, iar pentru a avea o procedură cât se poate de rapidă și cât ține de minte am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine. Voi trimite chiar acum invitațiile de participare la consultări”, a declarat șeful statului.

Conform Constituției, Klaus Iohannis urmează să ia act de demisia lui Mihai Tudose și să emită decretul de vacantare a postului de prim-ministru, precum și decretul de numire a unui alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern. Ambele decrete prezidențiale vor intra în vigoare odată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

Potrivit informațiilor Digi24, șeful statului nu îl vrea prim-ministru interimar pe vicepremierul Paul Stănescu. În schimb, premier interimar ar urma să fie Mihai Fifor, ministrul Apărării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu