Microsoft lansează tableta Surface Go în lupta cu iPad

Microsoft a lansat tableta Surface Go, cea mai nouă tentativă a gigantului din Redmond de a concura cu iPad de la Apple.

Aceasta este continuatoarea mai vechiului model Surface 3 și vine cu specificații slăbuțe, dar și cu un preț mult mai accesibil, scrie libertatea.ro.

Dispozitivul are un ecran Pixel Sense de 10 inchi cu aspect 3:2 și rezoluție 1.800 x 1.200 pixeli, plus 4 GB de memorie RAM și 64 GB pentru stocare. Acesta nu este însă un SSD, ci o memorie eMMC, mai lentă.

Procesorul este un Intel Pentium Gold 4415Y, cu doar două nuclee și patru fire de execuție, lansat în urmp cu 18 luni. De asemenea, nici bateria nu promite prea mult, fiind anunțate 9 ore de către producător, însă știm din practică faptul că acest lucru înseamnă mult mai puțin.

Partea bună este că prețul pornește de la 399 de dolari, față de 799 de dolari, cât este prețul de bază pentru Surface Pro.

Comparativ, noul iPad pornește la rândul său de la 329 de dolari. Pentru cei care vor să scoată cât mai mult din iPad-ul lor este necesară însă achiziția unui pen, dar și a unei tastaturi, ceea ce crește costul total.

Pe de altă parte, cei care vor să folosească Surface Go la adevăratul potențial trebuie să cumpere la rândul lor o tastatură Type Cover, care mai costă și ea 99 de dolari. Alte variantă de tastaturi, cu finisaje Alcantara, costă 129 de dolari. Adițional, Microsoft vinde și un stylus cu încă 99 de dolari, dar și un mouse dedicat (35 de dolari).

Dacă vrei să folosești iPad ai la dispoziție peste 1,5 milioane de aplicații dedicate, ecosistemul Apple fiind cel mai bun la acest aspect.

Aplicațiile dedicate pentru Windows nu sunt nici pe departe la fel de multe sau de bune, însă avantajul de a folosi un dispozitiv Windows este acela că ai acces la milioane de programe desktop.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu