Microsoft anunță concedieri masive. Care este cauza

Microsoft Corp, care nu reușește să-și relanseze strategia mobilă, a anunțat noi măsuri de reducere a operațiunilor de telefonie mobilă achiziționate de la Nokia Corp, transmite MarketWatch, scrie agerpres.ro.

Compania americană va concedia 1.850 de angajați, costurile de restructurare urmând să ajungă la aproximativ 950 milioane de dolari. Combinate, costurile totalizează mai mult decât a plătit Microsoft în 2014 pentru achiziționarea diviziei de telefonie mobilă a Nokia, aproximativ 9,4 miliarde de dolari.

Într-un e-mail trimis angajaților, Terry Myerson, vicepreședinte executiv al Windows and Devices Group, a insistat că firma nu renunță la operațiunile de telefonie mobilă.

"Microsoft produce trei modele de telefoane Lumia și va continua să dezvolte dispozitive noi deosebite. Ne reducem operațiunile, nu ieșim din afaceri", a afirmat Myerson.

În Finlanda, sediul central al Nokia, vor fi concediați 1.350 de angajați, care vor primi compensații de aproximativ 200 milioane de dolari. Alți 500 de angajați vor fi concediați la subsidiarele din întreaga lume.

Pe plan global, Microsoft avea 117.354 de angajați la sfârșitului anului fiscal 2016.

Grupul finlandez Nokia, odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a anunțat săptămâna trecută că marca sa va reveni pe piața de smartphone-uri și tablete.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu