Microsoft a scos un profit de 8,9 miliarde de dolari pe ultimul trimestru

Microsoft a scos un profit de 8,87 miliarde de dolari pe ultimul trimestru, la venituri totale de peste 30 miliarde de dolari, în creștere cu 17%, iar gigantul a depășit pentru prima dată în istorie pragul de 100 de miliarde de dolari pentru veniturile anuale, scrie libertatea.ro.

Performanțele companiei vin datorită creșterii puternice a segmentului de cloud computing, soluția Azure fiind pe locul al doilea la nivel mondial, după Amazon Web Services.

Microsoft a semnat recent un pact cu gigantul american Walmart, cel mai mare retailer din lume și principal rival al Amazon în domeniul comerțului online.

Veniturile diviziei Intelligent Cloud a ajuns la venituri de 9,6 miliarde dolari, în urcare cu 23%. Această unitate include atât Azure, cât și Windows și SQL Server.

De asemenea, pe lângă Azure, divizia include și Office 365 și Dynamics 365, care funcționează pe bază de abonamente. Pentru Azure, creșterea este 89%, pentru Dynamics 365 este de 61%, pentru Office 365 este de 38%.

Windows, Xbox, Surface și Bing cresc

Divizia More Personal Computing, care include atât sistemul de operare Windows, cât și consolele Xbox, tabletele și calculatoarele Surface și motorul de căutare Bing, a consemnat cele mai mari venituri: 10,8 miliarde de dolari, în urcare cu 17%.

Veniturile Microsoft din console Xbox și jocuri video au ajuns la 2,29 miliarde de dolari, în urcare cu 39%. În interiorul acestei unități, veniturile din software și servicii sunt și ele în urcare cu 36%. Concomitent, sistemul de operare Windows a avut o creștere de 7%.

De asemenea, veniturile aduse de dispozitivele Surface au crescut cu 25%.  Microsoft a lansat recent Surface Go, o tabletă mai ieftină cu Windows 10. Chiar și motorul de căutare Bing a avut un plus de 17% la venituri.

LinkedIn e pe plus

În fine, divizia Productivity and Business Processes – care include suita Office, rețeaua profesională LinkedIn și Dynamics – a atins 9,67 miliarde de dolari, în urcare cu 13%.

LinkedIn a adus singură 1,46 miliarde de dolari pe ultimele trei luni, în urcare cu 37%.

Veniturile din subscripțiile Office 365 au urcat cu 38%, iar Microsoft a anunțat că care 31,4 milioane de abonați.

Microsoft a anunțat recent achiziția GitHub cu 7,5 miliarde de dolari.

A trecut de 100 de miliarde de dolari anual

Per total, Microsoft a anunțat venituri totale de 110,4 miliarde de dolari pentru anul fiscal 2018, conform CNN. Gigantul are în conturi 133,7 miliarde de dolari, potrivit raportului său bursier.

În urma rezultatelor financiare, acțiunile Microsoft au crescut cu 4% pe bursă. Valoarea totală a companiei este acum de 808,4 miliarde de dolari.

Acțiunile Microsoft s-au triplat din 2014, când Satya Nadella a preluat funcția de director general, până acum.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu