Microsoft a remediat eroarea de programare responsabilă pentru ştergerea fişierelor personale

Liber la download pentru Windows 10 October Update, după ce Microsoft a izolat şi remediat eroarea de programare responsabilă pentru ştergerea în masă a documentelor păstrate de utilizatori pe partiţia de sistem, scrie go4it.ro.

Windows 10 October 2018 update trebuia să fie simplu de aplicat şi fără riscuri pentru datele utilizatorilor. Lipsa unei testări suficient de riguroasă a celei mai noi versiuni Windows 10 a permis atragerea unor utilizatori mai puţin norocoşi într-un scenariu de coşmar, în care versiunea anterioară de Windows este înlăturată cu tot cu fişierele personale, chiar dacă acestea erau păstrate în locaţii special destinate acestui scop, cum ar fi directoarele Documents şi Pictures.

Totul pentru că respectivii utilizatori au ales să instaleze actualizarea Windows într-un mod atipic, care nu a fost replicat corespunzător în testele interne făcute de Microsoft.

Potrivit Microsoft, ştergerea accidentală de fişiere a fost semnalată la un număr foarte redus de utilizatori care au instalat pachetul de actualizare folosind opţiunea "check for updates" din panoul Windows settings, pe durata a două zile cât această variantă de instalare a fost disponibilă.

Concret, la sursa problemelor se află o funcţie numită Known Folder Redirection (KFR), prin intermediul căreia unor "folderele Windows cu un scop clar definit, cum este Desktop, Documents, Pictures, Screenshots, Videos, Camera Roll, etc." le sunt atribuite diferite locaţii pe hard disk. Spre exemplu, la cerere putem muta folderul Documents pe altă partiţie sau hard disk, Windows memorând locaţia acestuia.

În urma actualizării la Windows 10 build 1809, unii utilizatori s-au trezit cu versiuni duplicat ale folderelor respective, unele conţinând documentele personale, altele nu. Însă programul de instalare Windows 10 dispune şi de o funcţie pentru "curăţarea" automată a fişierelor temporare create în timpul actualizării la noua versiune Windows, care a avut "grijă" şi de fişierele utilizatorilor lăsate în urmă după duplicarea eronată a folderelor în care se aflau iniţial.

Surprinzător este faptul că bug-ul a fost totuşi raportat de utilizatori prin intermediul Feedback Hub, înainte ca Microsoft să anunţe oficial Windows 10 October Update. Aparent, numărul raportărilor a fost prea mic pentru ca problema să fie luată în serios de echipele de programatori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu