Microsoft a depășit Apple. A ajuns cea mai valoroasă companie din lume

La doar patru luni după ce Apple a depășit un trilion de dolari în valoare, Microsoft a depășit Apple și a ajuns pentru puțin timp cea mai valoroasă companie din lume, scrie revista americană Fortune.

Microsoft a reușit acest lucru după ce acțiunile Apple au scăzut cu 23% în ultima lună, ca urmare a faptului că noile iPhone-uri nu se vând la fel de bine, iar Apple a avertizat acționarii pe bursă asupra acestui lucru.

Apple a redus recent prețul iPhone XR și a demarat din nou producția iPhone X, lansat anul trecut, din cauză că noile modele, iPhone XS și XS Max, nu au vânzările așteptate. Din această cauză, Apple ar rămâne cu ecrane OLED pe stoc, conform contractului semnat cu Samsung.

Microsoft a reușit acest lucru după ce acțiunile Apple au scăzut cu 23% în ultima lună, ca urmare a faptului că noile iPhone-uri nu se vând la fel de bine, iar Apple a avertizat acționarii pe bursă asupra acestui lucru. Apple a redus recent prețul iPhone XR și a demarat din nou producția iPhone X, lansat anul trecut, din cauză că noile modele, iPhone XS și XS Max, nu au vânzările așteptate. Din această cauză, Apple ar rămâne cu ecrane OLED pe stoc, conform contractului semnat cu Samsung. Prin reluarea producției de iPhone X, Apple scapă de stocuri și poate face profituri frumușele, mai ales că acesta se vindea la peste o mie de dolari anul trecut. Cererea globală de smartphone-uri este tot mai mică, ceea ce face tot mai dificil pentru Apple să își crească veniturile. Culmea este că Apple a depășit Microsoft la valoare în 2010 fix datorită vânzărilor bune de iPhone și iPad. La acel moment, Microsoft se confrunta cu scăderea vânzărilor de calculatoare, cauzată chiar de dispozitivele mobile. 

În acest moment, iPhone reprezintă peste 60% din veniturile totale ale Apple, dar compania vinde tot mai puține. Gigantul american se bazează tot mai mult pe serviciile oferite online, acestea depășind în ultimul trimestru pragul de 10 miliarde de dolari. Spre comparație, toate veniturile Facebook pe trimestrul anterior au fost de 13 miliarde de dolari. O altă cauză a scăderii acțiunilor este amenințarea președintelui american Donald Trump că va impune tarife vamale pe toate produsele importate din China, ceea ce ar afecta atât iPhone-urile, cât și Mac-urile produse în China pentru Apple de companii precum Foxconn, Pegatron sau Quanta, scrie libertatea.ro

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu