Microbuzele din Capitală şi-ar putea SISTA activitatea. Administratorii rutelor AMENINŢĂ cu PROTESTE

Embed:

Le-a ajuns cuţitul la os! Administratorii rutelor de microbuz din Capitală ameninţă că-şi vor sista activitatea, în semn de protest faţă de refuzul autorităţilor municipale de a discuta problemele lor, inclusiv majorarea tarifului.

Aceştia spun că, până acum, au expediat Primăriei Chişinău două scrisori cu revendicărie pe care le au. Cea mai importantă solicitare este majorarea tarifului pentru călătoria cu microbuzul de la trei până la şase lei.

Administratorii maxi-taxiurilor mai spun că autorităţile municipale au o atitudine discriminatorie faţă de ei, comparativ cu modul în care este tratat transportul de pasageri din proprietatea municipală, adică Parcul Urban de Autobuze și Regia Transport Electric.

Aceştia sunt nemulţumiţi că, în 2020, consiliul municipal a subvenţionat cu peste 440 de milioane de lei cele două întreprinderi, iar pentru transportul cu microbuzul nu a fost aprobată nicio subvenționare, tariful de 3 lei fiind unica sursă de venit. Astăzi, transportatorii vor organiza o conferinţă de presă la care vor prezenta mai multe detalii despre modul în care va fi organizat protestul. 

loading...

Lasă un comentariu