Microbuzele de pe liniile 109, 113, 169 şi 191 vor activa în regim normal. "Noi nu ne fugărim după trei lei"

Primăria Chişinău a făcut pace cu administratorii rutelor de microbuze, care săptămâna trecută au protestat. Cel puţin aşa a susţine şeful Direcţiei transport a Primăriei Chişinău, Igor Gamreţchi.

"Practic, problema a fost depăşită. Am găsit limbă comună cu administratorii acestor rute. Am stabilit să începem lucrul şi să stabilim, pe parcursul unei luni, problemele existente. Înţelegem că este o concurenţă între aceste rute, dar administratorii trebuie să înţeleagă că noi nu ne fugărim după acei trei lei, ci vrem să asigurăm confortul locuitorilor", a menţionat Gamreţchi.

Şeful Direcţiei transport a mai spus că administartorii acestor rute trebuie să acorde mai multă atenţie încălcărilor comise de şoferi, în timp ce transportă pasagerii.

"Cel mai important este ca ei activează la maxim în timpul orelor de vârf, iar când ajung la orele 18:00 deja mai mult din jumătate de microbuze nu lucrează. De aceea, suntem nevoiţi să punem rute suplimentare", a precizat Igor Gamreţchi.

La rândul său, viceprimarul Nistor Grozavu a afirmat că orice problemă poate fi rezolvată civilizat şi nu trebuie să aibă de suferit călătorul: "Ruta poate fi făcută cu anumite grafice. Trebuie să fie găsite şi alte modalităţi de a rezolva problemele. Noi încercăm să asigurăm locuitorii capitalei cu transport".

Publika.md menţionează că, săptămâna trecută, timp de două zile, şoferii de pe liniile 109, 113, 169 şi 191 au intrat în grevă. Asta după ce Primăria capitalei a luat decizia ca să fie modificat itinerarul unor rute în reţeaua transportului public din municipiul Chişinău. Ulterior, responsabili de la Primărie au anunţat că, dacă şoferii de pe aceste rute nu-şi reiau activitatea, administratorii ar putea pierde dreptul de administrare a rutei.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu