Mick Schumacher visează să ajungă la nivelul tatălui său, care a fost de 7 ori campion mondial în Formula 1

Pilotul german Mick Schumacher visează să ajungă la nivelul tatălui său Michael, care a fost de 7 ori campion mondial în Formula 1. Sportivul, în vârstă de 19 ani, face parte din Academia Ferrari şi va participa în acest an la cursele din Formula 2. În 2018 el a cucerit titlul suprem în Formula 3, reuşind 8 victorii de etapă.

"Fiind comparat cu cel mai bun al Formulei 1, reprezintă scopul să ajung la valoarea lui. Să ai un asemenea idol ca tatăl meu este ceva special. Mă simt onorat să fiu comparat cu el, deoarece la moment fac primii paşi în acest sport şi trebuie să progresez", a menţionat Mick Schumacher.

Dacă va avea rezultatele pe care toate lumea le anticipează, Schumacher-junior are calea deschisa spre Formula 1.

În ultimii ani, doi piloti trecuţi prin academia Scuderiei Ferrari au ajuns în cea mai importantă competiţie auto, monegascul Charles Leclerc ajungând chiar să piloteze un monopost al italienilor.

"Voi avea în faţă provocari diferite în acest an. Avem multe persoane în staff, care au grijă de maşină. Cu siguranţă, va fi ceva minunat şi diferit", a precizat Schumacher.

Noul sezon competiţional în Formula 2 va debuta pe 30 martie în Bahrein. Stagiunea include 12 etape şi se va încheia pe 1 decembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu