Micii fotbalişti thailandezi salvaţi din peşteră vor asista la Jocurile Olimpice de Tineret din Argentina

Tinerii dintr-o echipa thailandeză de fotbal care au fost salvaţi dintr-o peşteră, împreună cu antrenorul lor, au plecat joi spre capitala Argentinei, Buenos Aires, pentru a asista câteva zile la Jocurile Olimpice de Tineret 2018 (6-18 octombrie).

După 9 octombrie, jucătorii şi antrenorul vor zbura în Statele Unite pentru a lua parte la New York la premierea, de către Asia Society Foundation's, a conducătorului echipei de salvatori Narongsak Osottanakorn, după care se vor întâlni cu membri ai comunităţii thailandeze din Los Angeles.

La finele lunii trecute, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, i-a invitat la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Buenos Aires, pe micii fotbalişti thailandezi care au fost captivi, timp de două săptămâni, într-o peşteră inundată. "Tinerii jucători ai 'Mistreţilor sălbatici' (numele echipei acestora - n.r.) au arătat o mare forţă şi rezistenţă, valori olimpice autentice. De aceea, le-am cerut să vină la Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Buenos Aires pentru a împărtăşi experienţele cu alţi sportivi", a spus atunci Bach.

Doisprezece tineri fotbalişti, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, împreună cu antrenorul lor, în vârstă de 26 de ani, au intrat într-o peşteră pe 23 iunie, după un antrenament, iar o furtună bruscă a inundat calea de ieşire.

Pe 10 iulie, copiii au fost scoşi din peşteră după o operaţiune dificilă de salvare, care a inclus trecerea lor prin zone inundate, operaţiunea fiind urmărită de întreaga planetă, scrie Agerpres.ro.

Jocurile Olimpice ale Tineretului vor reuni la Buenos Aires, între 6 şi 18 octombrie, cei mai buni sportivi din lume, cu vârstele cuprinse între 15 şi 18 ani, într-un program similar cu cel al Jocurilor Olimpice.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu