Mici, dar cochete. Zeci de fetiţe merg la un salon de înfrumuseţare pentru a arăta superb

Embed:

Se comportă ca nişte doamne, deşi sunt încă nedespărțite de păpuși. Vorbim despre fetițele care obişnuiesc să facă proceduri de înfrumusețare. Un local destinat copiilor unde sunt acordate astfel de servicii, activează de anul trecut în capitală.

Zilnic, în jur de zece copii pășesc pragul salonului de înfrumuseţare. Aici micuțele sunt machiate și coafate, iar unele fac şi proceduri de îngrijire a tenului.

"Primesc o plăcere făcând toate aceste lucruri. E ceva deosebit, e ceva nou pentru ele, fac lucruri pe care părinții acasă le permit, care le interzic, dar aici se poate. Avem cosmetica noastră e specific doar pentru copii", a zis directorul salonului, Irina Iacob.

Fetițele spun că le place să arate bine și să fie cochete. Unele recunosc că obișnuiesc să facă proceduri de înfrumusețare și acasă, sub supravegherea mamelor:

"Îmi place să mă machiez, să-mi vopsesc unghiile. - Dar acasă mămica îți permite să faci asta? – Câteodată".

"- Aici vă coafează, vă machiază, de ce îți place asta? – Pentru că suntem mai moderne, pentru că fetele așa umblă".

Periodic, reprezentanţii salonului de înfrumusețare organizează petreceri, unde micile cliente fac sesiuni foto și defilează pe un podium improvizat.

În acest mod, părinții vor să cultive fetițelor grija față de felul cum arată. Pe de altă parte, este un loc unde de relaxare și distracție:

"E important să știe că fetița trebuie să aibă manichiura frumoasă, fața îngrijită, hăinuța bine călcată".

"O domnișoară trebuie să știe a se machia frumușel, coafură să facă, machiajul și pentru copil cred că este foarte plăcut"

Psihologii susțin ideea, dar spun că părinții nu ar trebui să exagereze.

"Dezvoltă acea dorință de a avea grijă de exterior. Evident, încrederea în sine poate să crească. Dar să nu cadă în depresie când nu va avea posibilitate să facă acest lucru", a explicat psihologul Lucia Savca.

Prețul unei proceduri de înfrumusețare pentru copii variază între 50 și 100 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu