Michelle Obama ATACĂ administraţia Trump după ce aceasta a anulat programul privind alimentaţia copiilor în şcoli

Michelle Obama a atacat administrația Trump, după ce un program inițiat de ea a fost anulat. Fosta Prima Doamnă a criticat nouă inițiativă de a opri programul privind mese mai sănătoase în cantinele școlare, relatează BBC News, citat de libertatea.

În timpul unui eveniment din Washington, despre sănătatea populației, Michelle Obama a criticat decizia administrației Trump. Potrivit unei statistici, unul din cinci copii din SUA suferă de obezitate. Astfel, în perioada petrecută la Casa Albă, Michelle a militat încontinuu pentru o viață mai sănătoasă și a încurajat copiii să facă mai multă mișcare.

Unul dintre cele mai importante programe anunțate de fosta Primă Doamnă a SUA a fost cel care promova mese mai sănătoase, cu mai puțin grăsimi, sare și zahăr, în cantinele școlare, unde iau masa peste 31 de milioane de elevi.

"Trebuie să te oprești și să te gândești, de ce nu se dorește ca ai noștri copii să aibă mese sănătoase în școli? Ce este în neregulă cu voi? De ce trebuie să fie o problemă politică? Ce se întâmplă?", a spus Michelle.

"Scoateți-mă din ecuație – mă placeți sau nu. Dar gândiți-vă de ce cineva este în regulă cu faptul că  alimentația copiilor nu este sănătoasă. De ce cineva ar sărbători acest lucru? (…) Dacă cine este în regulă cu acest lucru, nu le pasă de copilul vostru", a continuat fosta Primă Doamnă.

Programul inițiat de ea a fost anulat luna aceasta de Departamentul pentru Agricultură al administrației lui Donald Trump, care a explicat că noua reformă le va oferi școlilor americane "o mai mare suplețe".

Mai mult, noua administrație susține că exigențele impuse de inițiativa lui Michelle Obama au costat Statele Unite și districtele școlare 1,2 miliarde de dolari în ultimii cici ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu