MICA OLANDĂ de la BARDAR. Grădina unei familii s-a transformat într-un PARADIS AL LALELELOR (FOTOREPORT)

Embed:
În fiecare an, odată cu încălzirea vremii, în Moldova își deschide porțile una dintre cele mai mari plantații de lalele și zambile, situată în Bardar, Ialoveni.

Proprietarul plantației, fermierul Gheorghe Luchiţa, în fiecare toamnă plantează sute de bulbi de lalele și zambile. Datorită microclimei unice, câmpurile de lalele înfloresc la începutul lunii aprilie.

"Sunt circa 80 de soiuri de lalele. Le cultivăm doar pe cele care se dezvoltă bine în clima noastră. Nu toate soiurile olandeze cresc aici. Anul acesta, intrarea va fi liberă pentru toţi clienții noștri, pentru oricine a ajutat măcar puțin. Şi localnicii pot intra absolut gratuit", a declarat Gheorghe Luchiţa, horticultor.

Pentru restul doritorilor tariful va fi de 200 de lei. Toți banii adunaţi merg la amenajarea teritoriului, precum și la achiziționarea soiurilor noi. De exemplu, în acest an pe plantație au înflorit rarele zambile galbene.

"În prima zi de înflorire, zambila galbenă e galbenă. Dar pigmentul care-i dă culoarea se deteriorează rapid la soare şi a treia zi, floarea devine albă", a zis Gheorghe Luchiţa, horticultor.

În acest an cei care doresc să admire frumusețea florilor de primăvară vor putea să o facă gratuit timp de câteva zile - în acest weekend și în următorul.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu