"Mi-am împlinit visul". O femeie din Criuleni şi-a pus pe roate o afacere de succes, cu miros de flori

Embed:

Şi-a transformat pasiunea pentru flori, într-o afacere de succes. Este vorba despre o locuitoare a satului Slobozia-Duşca, din raionul Criuleni. De mai bine de un deceniu, femeia îşi dedică aproape tot timpul plantelor decorative. 

Pasiunea Valentinei Duda pentru flori vine încă din copilărie. După absolvirea studiilor, ea şi-a realizat visul, iar în prezent creşte peste 30 de specii de plante pe o suprafaţă de 600 de metri pătraţi.

"Sunt mulţumită de ceea ce am realizat. Mi-am împlinit visul, căci totdeauna visam să am o casă. Prin jurul casei să fie tot cu flori. Eu mă plimb de două trei ori şi mă simt mai bine, mă liniştesc", a spus Valentina Duda.

După ani de muncă şi entuziasm, femeia a reuşit să acceseze fonduri europene şi să pună pe picioare o adevărată afacere. Acum, florile sale stau la loc de cinste pe mesele mirilor, în locaşurile sfinte, sau înfrumuseţează curţile şi casele oamenilor.

"Peste hotare nu mai am nevoie să plec. Eu am fost sigură că eu am să mă pot isprăvi aici pe loc. Chiar sunt bucuroasă că în sat au apărut balcoanele înfrumuseţate cu flori", a zis femeia.

Acum Valentina Duda a ajuns să cunoască toate secretele despre plante.

"Acesta este un insecticid natural. De mirosul acestei flori fug insectele dăunătoare. Dacă ea se plantează între cartofi, atunci se măreşte roada la cartofi. Ea este folosită pentru condimente la carne, pentru frigărui, la diferite supe", a explicat florăreasa.

Florăreasa a reuşit să le transmită pasiunea soţului său şi fiului care o ajută în toate.

"Eu o ajut la maxim cum pot. Stropirea, îngrăşămintele împreună conlucrăm. Dânsa îmi spune cu ce. Eu îmbrac maşina de stropit în spate şi fac dezinsecţie în seră", a spus soţul femeii, Gheorghe Duda.

Preţul florilor din grădina familiei Duda variază între cinci şi 150 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu