Mexicul VA LEGALIZA consumul de MARIJUANA în scopuri recreaţionale

Curtea Supremă a Mexicului a aprobat ieri, 31 octombrie, încă 2 două cereri trimise de nişte cetăţeni, care cereau legalizarea marijuanei în scopuri recreaţionale.

Decizia instituţiei, în asemenea mod a deschis perspectiva legalizării cannabisului, anunţă portalul de ştiri Economista.

Numărul total de cereri aprobate până la momentul actual este de 5, ceea ce înseamnă că, în conformitate cu legea mexicană a creării precedentului, de care trebuie să se conducă toate judecătoriile naţionale, în caz de repetare a cererilor. Decizia Curţii Supreme mai înseamnă că problema legalizarea marijuanei ar trebui discutată şi în parlamentul mexican.

În decembrie 2016, Senatul Mexicului a aprobat legalizarea consumului de cannabis în scopuri medicinale. Mai târziu, un reprezentant la Guvernului, Eduardo Sanches a explicat că decizia priveşte doar persoanele care au nevoie de substanţa activă din plantă, adică nu poate fi vorba despre o eventuală legalizare.

 

Iniţial Preşedintele Mexicului Enrique Pena Nieto a declarat despre atitudinea sa absolut categorică în sensul legarizării, dar mai târziu, acesta a vorbit despre posibilitatea legalizării marijuanei în scopuri curative.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu